برای تکمیل پروژههای فاضلاب بیمارستانی، نیازمند ۵۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسرار امروز، ارسلان سالاری رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در نشست بررسی آخرین وضعیت ورود آلایندههای زیست محیطی رودخانههای رشت در سالن اجلاس این دانشگاه گفت: ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای احداث و توسعه تصفیهخانههای بیمارستانهای استان هزینه شده است.
سالاری در این نشست که با حضور رییس کل دادگستری و جمعی از مسئولان قوه قضاییه گیلان، حوزه سلامت و شهرداری رشت برگزار شد با اشاره به اقدامات و مکاتبات صورت گرفته در جهت مدیریت پسابهای بیمارستانی، اظهار داشت: علیرغم اقدامات صورت گرفته همچنان مشکلاتی در مدیریت فاضلابهای بیمارستانی رشت وجود دارد که برای تکمیل پروژههای فاضلاب بیمارستانی، نگهداری و راهبری تصفیهخانههای استان نیازمند ۵۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم.
وی اعلام کرد: طی ۶ ماهه اخیر، ۱۴ تصفیهخانه بیمارستانی در گیلان از جمله در مرکز آموزشی و درمانی رازی رشت، راهاندازی شده است.
اعتبارات تخصیص یافته کجا هزینه شده است؟
حجتالاسلام حمزه خلیلی رییس کل دادگستری گیلان نیز با اشاره به وضعیت اسفبار رودخانههای رشت و نگرانی و گلهمندی شهروندان ساکن حاشیه رودخانهها اظهار داشت:اگر امروز مردم حاشیه رودخانه در گوش ما هم میزدند حق داشتند و من حتماً سکوت میکردم در حالیکه این مردم نجیب هم از حضور ما تقدیر کرده و هم بر روی ما به پاس حضور در میدان گل پاشیدند.
خلیلی تاکید کرد: نظارت صحیح و بهنگام را وظیفه کنونی دستگاه قضاست ووظیفهدارم پاسخ محبتهای مردم بهویژه شهروندان حاشیه رودخانههای رشت را با تصمیم درست و به هنگام بدهم چرا که دنبال نام و منصب نیستم و برایم بین دستگاههای خاطی فرقی وجود ندارد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: دستگاه قضا با دستگاههای بیتفاوت در مسئله آلاینده رودخانههای رشت بر برخورد قاطع می کند و اگر ترک فعلی را با هر میزانی از سوی دستگاهها را شاهد باشم هیچ گاه از آنها حمایت نخواهم کرد و در یک جلسه نیز با دستگاههای خاطی نخواهم نشست و با تمام توان در برابر تضییع کنندگان حقوق مردم خواهم ایستاد تا فردای قیامت شرمنده مردم نباشم.
رئیس کل دادگستری گیلان با بیان اینکه چگونه ما میتوانیم مشکلات را ببینیم و همچنان بدون توجه به نیاز و دغدغه مردم برای نشستن در صندلیهای مسؤولیت، اصرار داشته باشیم، گفت: رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اعلام کرده که ما مشکل اعتباری برای ساماندهی رودخانهها نداریم و در گذشته نیز نداشتیم اما برای ما سؤال است که چرا نتوانستهایم مشکلات را حل کنیم؟ اعتبارات تخصیصیافته کجا هزینه شده است؟ چرا در جریان ساماندهی رودخانهها بد هزینه شده و تلاش دستگاهها نتیجهبخش نبوده است؟
حجتالاسلام خلیلی با اشاره به این مطلب که بخشی از نارسایی جسمی و ناراحتیهای گوارشی کنونی مردم حاصل آلودگیهای زیستمحیطی بوده است، خاطرنشان کرد: با تدوین برنامههایی، وظایف هر بخش، نهاد و ادارهای از جمله محیط زیست، شهرداری و ... مشخص شده است و در وقت معین از متولیان سؤال خواهیم کرد که در دوران مسؤولیت خود چه اقدامی در جهت ساماندهی رودخانهها انجام داده است!
وی با بیان اینکه حجم عظیمی از ورود فاضلاب به رودخانههای رشت مربوط به فاضلابهای شهری است، گفت: در حریم رودخانه ساختوسازهای غیرمجاز صورت گرفته است و علاوه بر ورود فاضلاب به رودخانه، زبالهها نیز بهراحتی به داخل رودخانه تخلیه میشوند.
خلیلی گفت: در برخی از طرحهای ساماندهی پسابها و فاضلابها، پیمانکاران طرحها را کند پیش میبرند تا بتوانند پول بیشتری از دستگاهها بگیرند که این نوع موارد باید به اطلاع دستگاه قضا برسد تا ما وارد میدان شویم.
مدیران و متولیان در جلسات مینشینند و صرفاً گزارش ارائه میکنند!
دکتر مهدی فلاح میری دادستان مرکز گیلان در ادامه این نشست اظهار کرد: حجم آلودگی رودخانههای رشت کاملاً مشخص بوده و بههیچوجه این رودخانهها مشکلات اعتباری ندارند.
فلاح میری با تقدیر از عملکرد دانشگاه علوم پزشکی گیلان در راهاندازی ۱۴ تصفیهخانه بیمارستانی، افزود: ما در مدیریت پسماند و ورود آلایندهها به رودخانههای رشت نیازمند یک مدیر جهادی هستیم نه اینکه مدیران ما فقط مشکلات را تبیین کنند و بشمارند.
این مقام مسئول با بیان اینکه سیاست ما حمایت از مدیران کارا و جهادی است، گفت: علیرغم درگیر بودن دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیماری کرونا، تصفیهخانه فاضلاب بیمارستانی در ۱۴ بیمارستان استان راهاندازی شده است و کار این مدیران شایسته تقدیر بوده و باید حمایت شوند.
فلاح میری گفت: مدیران و متولیان در جلسات مینشینند و صرفاً گزارش ارائه میکنند!
وی با اشاره به مشکلات زیستمحیطی ایجادشده در برخی از نواحی صنعتی گیلان، خاطرنشان کرد: این مشکلات ممکن است نشات گرفته از فشار های سیاسی و یا دیگر عوامل باشد و محیطزیست باید در برابر آلایندهها بایستد و ما حامی دستگاههایی هستیم که در برابر ورود آلایندهها میایستند و حقوق مردم و آیندگان را حفظ و استیفا میکنند.
دادستان مرکز گیلان در پایان با بیان اینکه ۳۷ پرونده آلایندهای محیطزیست در استان وجود دارد، تصریح کرد: با قوت و قدرت علیرغم اینکه سیاست ما کمک و مساعدت است، در برابر سو استفاده گران خواهیم ایستاد و اجازه تخریب محیطزیست را بههیچوجه نمیدهیم.
عملکرد دانشگاه علوم پزشکی گیلان در کاهش ورود آلاینده به رودخانههای رشت شایسته تقدیر است
جان احمد آقایی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان در نشست بررسی آخرین وضعیت معضلات زیستمحیطی رودخانههای رشت با تأکید بر تلاش همهجانبه در حفظ محیطزیست، اظهار کرد: به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، حفظ محیطزیست یک امر حیاتی است و نباید به آن ویترینی نگاه کرد.
وی با اشاره به ورود آلایندههای زیستی بهویژه در بخش صنعتی و شهری، افزود: رودخانههای رشت در گذشته وضعیت بسیار مطلوبی داشتند اما اکنون در پی ورود مکرر آلایندههای زیستی به حالت نیمه مرده درآمدهاند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان با اشاره به اینکه امروزه یکی از آسیبهای نظام اجتماعی، آسیبهای محیط زیستی و بهداشت عمومی است، تصریح کرد: پسابها و فاضلابها اعم از خانگی و صنعتی و بیمارستانی از عوامل آلودگی رودخانههای استان گیلان است.
آقایی با بیان اینکه، تنها یکی از مبادی آلاینده به رودخانههای رشت پسابهای بیمارستانی است، تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مقایسه با دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی گیلان با سلسله اقدامات صورت داده در کاهش ورود آلاینده به رودخانههای رشت عملکرد بسیار خوبی داشته و عملکرد این دستگاه در این حوزه توأمان با مقابله با ویروس کرونا شایسته تقدیر است.
وی فاضلابها و پسابها را تهدیدی برای بهداشت محیطزیست و هم تهدیدی برای زیست بوم استان دانست و خاطرنشان کرد: از منظر قانونی نیز آلوده کردن محیطزیست جرم انگاری شده و در ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی برای کسانی که محیطزیست و بهداشت عمومی را به مخاطره بیندازند یک سال حبس در نظر گرفته شده است.