هنر رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان ، تبدیل تهدید کرونا به فرصت بود
کادر بهداشت و درمان گیلان، هیبت کرونا را شکستند

هنر رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان ، تبدیل تهدید کرونا به فرصت بود

اسرار امروزحاصل تلاش کادر بهداشت و درمان گیلان در شرایط کرونا، مورد استفاده برای دیگر استانها شد/ اسلام برای طبیبان ارزش و احترام خاصی قائل است/  ۲۷۶ پایگاه واکسن با حدود ۵۰۰ تیم واکسیناسیون مشغول به فعالیت هستند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسرار امروز، اپیدمی کرونا در یک کشور همانند یک مامور بود که نقاط قوت و آسیب پذیر  نظام  سلامت کشور را نشان داد. در این بحران، ضعف‌های ساختاری تشکیلات بهداشتی و درمانی  استان گیلان آشکار شد. زخم‌های قدیمی که با شیوع این بیماری خودشان را بیش از قبل نشان دادند. علیرغم اینکه در گذشته مسئولان وزارت بهداشت و درمان مدعی بودند گیلان در زیرساختهای بهداشت و درمان پیشرو است و صدای مسئولان وقت دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان را نمی شنیدند، کرونا اثبات کرد که زیرساخت های بهداشتی و درمانی این استان پاسخگوی شرایط بحرانی نیست و نقاط ضعف متعددی  در ساختار بهداشت و درمان استان گیلان وجود دارد.

هر چند کرونا همانند یک مانور، نظام سلامت در استان گیلان را زیر سئوال برد اما دکتر ارسلان سالاری با همکاری، تلاش و از خودگذشتگی بخش درمان توانست این تهدید را به فرصت تبدیل کند و با استفاده از ظرفیتهای ملی و استانی تاکنون جلوی این بحران ایستادگی کرد. هنر رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان ، استفاده از شرایط بحرانی کرونا برای ارتقاء نظام سلامت در این استان بود.

راه‌اندازی پایگاه های اورژانس، افتتاح مرکز کوهورت، افزوده شدن ۱۷ دستگاه آمبولانس پیشرفته به ناوگان اورژانس گیلان، افتتاح نخستین مرکز کاشت حلزون شنوایی در شمال کشور ، بهره‌برداری از دستگاه رادیوتراپی شتاب‌دهنده با انرژی بالا در بیمارستان رازی پس از ۱۰ سال ، خرید و تجهیز خوابگاه دانشجویی شهید سلیمانی با ۳۲ میلیارد تومان اعتبار برای نخستین بار و همچنین خرید یک خوابگاه دانشجویی دیگر با اعتبار ۷۲ میلیارد تومانی در صورتیکه در طول 25 سال گذشته حتی یک متر به فضای فیزیکی خوابگاهی این دانشگاه اضافه نشده بود، تجهیز و بهره ‌برداری از بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی تالش و همچنین تجهیز و بهره ‌برداری از بیمارستان جایگزین لنگرود مجموعاً با ۸۰۰ تخت ، افتتاح ۳۲ پروژه عمرانی حوزه سلامت با اعتبار ۴۸۹ میلیارد تومانی، آغاز عملیات اجرایی احداث بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی جایگزین پورسینا و همچنین تکمیل دانشکده پزشکی در سایت لاکان و راه اندازی ۹ دستگاه سی‌تی‌اسکن ۱۶ اسلایس در بیمارستان‌های استان از جمله اقداماتی است که با پیگیری دکتر سالاری در شرایط بحرانی شیوع ویروس کرونا در دو سال گذشته صورت گرفته است.

در این راستا رییس‌ کل دادگستری استان گیلان در مراسمی که جهت قدردانی از خدمات پزشکان در طول بحران کرونا برگزار شده بود، گفت: در شرایط سخت کرونایی  شاهد تلاش‌های سخت‌ کوشانه دکتر سالاری و همکارانشان بودیم.

حجت ‌الاسلام ‌والمسلمین حمزه خلیلی افزود: در ابتدای شیوع کرونا دسترسی ما به امکانات بسیار ناچیز بود و در چنین شرایطی همه کادر بهداشت و درمان تلاش کردند که حاصل آن تجربه مورداستفاده برای دیگر استان‌ها شد.

وی خاطرنشان کرد:  شیوع بیماری کرونا ابتدا با هیبت حاکمیت می‌کرد و این پزشکان بودند که با شناسایی و در پیش گرفتن اقدامات، اقتدار و هیبت آن را شکسته و اکنون آرامش نسبی در جامعه حاکم است.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین حمزه خلیلی رییس‌کل دادگستری استان گیلان نیز در این نشست با تقدیر از تلاش مدافعان سلامت، اظهار کرد: شواهد نشان می‌دهد شیوع کرونا علاوه بر تقدیر خدا، تدبیر بشری نیز بوده است.

وی با اشاره به اینکه بروز بلایی چون کرونا، تلفیقی از تقدیر و تدبیر است، افزود: با آمدن کرونا مردم تنها شدند و این تنهایی مصداقی از مرگ است و در این میان، پزشکان هستند که در فرایند بین حیات و مرگ نقش‌آفرینی کرده و مردم را از این تنهایی و وحشت رها می‌کنند.

حجت‌الاسلام خلیلی با تاکید بر نقش بی‌بدیل پزشکان و پرستاران در بهبودی بیماران مبتلا اذعان کرد: زمانی که والدین، برادر و خواهر از بیمار فرار می‌کردند، پزشکان و پرستاران بر بالین بیماران حاضر شدند.

رییس‌ کل دادگستری گیلان در پایان از همبستگی ایجاد شده در بحران کرونا در گیلان تقدیر و تاکید کرد: همبستگی و همدلی همه ‌جانبه بین دستگاه‌های اجرایی به ‌ویژه نهادهای انقلابی، انتظامی و نظامی در استان وجود داشت که شایسته تقدیر است.

جان احمد آقایی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان نیز در این نشست با تقدیر از تلاش‌های شبانه‌روزی مدافعان سلامت در بحران کرونا، اظهار کرد: خداوند نخستین طبیب است و اسلام برای طبیبان ارزش و احترام خاصی قایل است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان افزود: همانگونه که مردم در جنگ تحمیلی، قدردان رزمندگان بودند امروزه نیز قدردان زحمات کادر بهداشت و درمان هستند.

آقایی با بیان اینکه اراده قوی در کادر بهداشت و درمان توانست سلامت را برای ما به ارمغان بیاورد، تاکید کرد: مدافعان سلامت در طول بحران کرونا خوش درخشیدند و مجموعه دادگستری در این دوران پیوسته یار و یاور دانشگاه علوم پزشکی گیلان بوده است.

وی با اشاره به نهادینه کردن همکاری مردم با ستاد کرونا، تصریح کرد: این دستگاه در کنار سایر اقدامات با تشریح قوانین، هدایت افکار عمومی و لزوم مراقبت از خود و دیگران، همه را مجاب به همکاری با سیاست‌های تبیین شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان کرد.

دکتر ارسلان سالاری رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مدافع سلامت و تقدیر از همه فعالان این عرصه، اظهار داشت: استان گیلان جزو استان‌های اول در ابتلا به بیماری کرونا بوده و از ابتدا تاکنون حدود ۷۳ هزار و ۸۰۲ نفر از این عزیزان در بیمارستان‌های استان بستری‌شده‌اند.

وی با اشاره به راه‌اندازی پایگاه‌های واکسیناسیون کرونا در استان، افزود: در کل استان ۲۷۶ پایگاه واکسن با حدود ۵۰۰ تیم واکسیناسیون وجود دارد و خوشبختانه این روند در استان شتابی مضاعف گرفته است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با ارایه آمار واکسیناسیون کرونا در استان، تصریح کرد: مجموعاً یک ‌میلیون و ۴۴۷هزار و ۹۸۲ دوز واکسن در استان تزریق‌شده است که این رقم، نسبت به متوسط کشوری در حد مطلوبی قرار دارد.

گفتنی است این مراسم با حضور سرهنگ حسین حسن‌پور جانشین فرماندهی انتظامی گیلان، سرهنگ سید اکبر قاسمی فرمانده سپاه ناحیه مرکزی رشت، دکتر رضا قنبرپور مقدم معاون درمان تأمین اجتماعی گیلان، رؤسای بیمارستان‌های گیلان و جمعی از مسئولین و پزشکان در سالن همایش مرکز آموزشی و درمانی پورسینا رشت برگزار شد. همچنین بزرگداشت یاد و خاطره شهید مدافع سلامت دکتر وحید منصف و تقدیر از ۴۰ پزشک دانشگاه علوم پزشکی گیلان از بخشهای شاخص این مراسم بود.

ارسال شده در سه‌شنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ ساعت ۸:۲۵ قبل‌ازظهر
کد خبر: 2892212
آخرین خبر ها
گزیده خبرها